Kanabis in e-cigarete

Dandanes že vsepovsod lahko vidite uporabo e-cigaret. V ZDA, v kolikor živite v zvezni državi, ki ima legalizirano uporabo kanabisa že lahko najdete polnila za e-cigarete, ki vsebujejo THC. Polnila postajajo vedno bolj popularna zaradi svoje diskretnosti in enostavne uporabe. Ker na žalost živimo v Sloveniji si takšnih si takšnih polnil še ne moremo kupiti. Vendar obstaja dobra novica. Polnilo si lahko izdelate sami.

Seznam potrebščin za izdelavo svoje ”mešanice”

-7 gramov cvetov kanabisa (nekoliko več v kolikor so svetovi slabe kvalitete) ali miligram koncentrata (kanabis olja)

-2 stekleni vazi: le ti pustite v zmarzovalniku za vsaj 2 uri pred pričetkom izdelave

-kavni filter ali sirarski prt (tetra plenica prav tako v redu)

-peki papir

-zamrzovalnik

-pečica

-štedilnik

-lonec za vrenje

-natančen termometer

-pekač

-embalažo za e-tekočino (najboljša je 5ml)

-tekočina PEG 400 ali mešanico PEG (polyethylene glycol), PG (Propylene glycol) in VG (vegetable glicerin)

-visoko kakovosten alkohol za izdelavo tinktur

1.korak: Dekarbolizirajte svoj kanabis

Dekarbolizacija se po navadi izvede ko kadite zvitek kanabisa. Vendar zaradi tega ker nekatere E-cigarete ne dosežejo dovolj visoke temperature pri uparjevanju je najbolje kanabis prej dekarbolizirati da postane psiho-aktiven.

Prvi korak lahko izpustite v kolikor uporabljate že narejen koncentrat kanabisa.

Kanabis zdrobite in postavite v peki papir, ki ga nato zavijete v alu folijo. Kanabis v pečici ogrejte na 110 do 115 stopinj C za 15 do 30 min.

2.Korak: naredite kanabis ekstrakt z uporabo alkohola

Stekleni vazi vzemite iz zamrzovalnika. Dekarboliziran kanabis položite v vazo. Nato prilijte toliko alkohola da prekrije kanabis. Nato rahlo vrtinčite vazo da se olje loči od cvetov. Nato za minuto ali dve vazo ponovno položite v zamrzovalnik. Vzemite drugo vazo in nanjo položite kavni filter ali tetra plenico in skozi prelijte tekočino, ki je nastala v prvem kozarcu.

3.Korak: Izparite ostali alkohol

Vazo postavite v lonec poln vroče vode in opravite tako imenovani postopek ”banio maria”. Alkohol prekuhamo na takšen način zaradi tega da ga ločimo od odprtega ognja in da počasi izhlapi.

Ko izhlapi ves alkohol koncentratu dodajte vas PEG, VG ali PG. Vedno lahko eksperimentirate kako močna mešanica ustreza vašemu okusu in toleranci. Več tako imenovanega ”cutting agenta” boste dodali več pare bo proizvedla vaša tekočina. Vendar imejte v mislih da to pomeni manj udahnjenega THC na poteg. V kolikor vaš cilj niso gosti oblaki dima uporabite ravno toliko ”cutting agenta” da bo tekočina dovolj redka in jo boste lahko prelili v embalažo za E-tekočino.

Izhajajte iz tega da je 1 ml gycola dovolj za 1 mg kanabisovega koncentrata, saj tako nastane tekočina, ki jo bodo vaše E-cigarete z lahkoto zmogle. Pri shranjevanju v embalažo za tekočine uporabite brizgalko, saj boste tako imeli najmanj izgub.

V kolikor želite vonj po kanabisu dodatno prekriti, novonastali tekočini dodajte nekoliko tekočine z okusom po na primer jagodah in tako še dodatno prekrijte vonj iz vaše E-cigarete.

Vaša nova tekočina ima rok trajanja vsaj 6 mesec pa tudi do enega leta v kolikor je shranjena v temi na sobni temperaturi.

(Vir: https://herb.co/2017/12/10/make-e-cigarette-thc-oil-vape-cartridges/ )

Cannalogia.org ponuja pestro ponudbo vrtnarske opreme in izdelkov za vrtnarjenje.
Nakup izdelkov v spletni trgovini je mogoč le po predhodni obvezni izpolnitvi izjave, ki je pogoj za nadaljevanje dostopa in nakupa na spletni strani. S klikom na gumb »sprejmem« samodejno podajate izjave:
- izjavljam, da sem starejši od 18 let
- izjavljam, da nisem duševno bolan/a, oseba z začasno duševno motnjo, hujšo duševno zaostalostjo ali v postopku odvajanja odvisnosti ali rehabilitacije
- izjavljam, da suvereno in samovoljno dostopam na spletno mesto in odgovarjam za svoja dejanja
- izjavljam, da sem seznanjen/a z veljavno nacionalno in mednarodno zakonodajo;
soglašam s splošnimi pogoji prodaje sem seznanjen/a, da nekateri izdelki v prodaji vsebujejo organska semena in so namenjeni izključno kot spominek in ne za kaljenje, vzgajanje, gojenje in pridelavo rastlin.