V Švicarskih supermarketih lahko kupite zvitke s CBD-jem

Photo by Ivandrei Pretorius from Pexels

ŠVICARSKI SUPERMARKETI PONUJAJO ZVITKE CBD-JA POLEG CIGARET ZA ODVAJANJE OD KAJENJA

Popularna veriga supermarketov, ki ima okoli 10 000 poslovalnic po vsem svetu sedaj v svoji ponudbi ponuja tudi izdelke pridobljene iz kanabisa. Veriga trgovin o kateri govorimo je LIDL. Gre za nemško podjetje, ki hitro širi svoj vpliv po celotnem svetu. Žalostna novica je trenutno ta, da lahko te izdelke sedaj kupujejo le potrošniki v švicarskih supermarketih. Tam sedaj kupci lahko kupijo zvitke iz kanabisa na istem mestu, kjer so do sedaj lahko kupovali cigarete.

Izdelek o katerem govorimo je v trgovinah LIDL označen kot ”pomirjajoča” alternativa za cigarete. Čeprav gre za proizvod, ki izvira iz kanabisa v njem večinoma najdemo le učinkovino CBD, ki nima psiho-aktivnih lastnosti (zaradi česar tudi ne boste zadeti).

Po švicarskih zakonih morajo ti produkti iz kanabisa vsebovati manj kot 1% THC-ja. Švica je zakon o legalnem kanabisu uzakonila leta 2011, po katerem lahko vsak, ki je starejši od 18 let kupuje in uživa proizvode iz kanabisa, ki imajo manj kot 1% THC-ja.

Ker kanabis proizvodi, ki jih najdemo v LIDL-u vsebujejo visok odstotek CBD-ja je njihov namen uporabe za namene proti tesnobnih in proti vnetnih učinkov. Prav tako proizvodi ne povzročajo odvisnosti, zato postajajo atraktivna alternativa cigaretam. Vrečka zvitkov iz kanabisa se prodaja po 17.99 švicarskih frankov, kar je enako 15,12 €.

Kljub temu je veliko kupcev v LIDL-u pripravljeno plačati nekoliko več za ta proizvod, ki temelji na kanabisu. Sestavine, ki jih proizvod vsebuje so gojene v notranjih lokacijah v Švici s strani podjetja, ki sliši na ime The Botanicals.

”Proizvajalec se zanaša na trajnostno kmetijstvo in se popolnoma vzdržuje uporabe kemičnih, sintetičnih ali gensko spremenjenih snovi,” so v izjavi za javnost sporočili iz LIDL-a ”Vrste, ki jih lahko legalno gojijo vsebujejo zelo nizke odstotke THC-ja in izredno visoke nivoje CBD-ja.”

Prvi supermarket v Švici v katerem je bilo mogoče kupiti kanabis zvitke je COOP. Vendar se je le v zadnjem letu v Švici število registriranih trgovcev na drobno povečalo na število 140. Skozi davke so v zadnjem letu na ta račun v Švici pobrali okoli 24 milijonov €.

(Vir: https://herb.co/marijuana/news/swiss-supermarket-lidl-cbd-cigarettes )

Cannalogia.org ponuja pestro ponudbo vrtnarske opreme in izdelkov za vrtnarjenje.
Nakup izdelkov v spletni trgovini je mogoč le po predhodni obvezni izpolnitvi izjave, ki je pogoj za nadaljevanje dostopa in nakupa na spletni strani. S klikom na gumb »sprejmem« samodejno podajate izjave:
- izjavljam, da sem starejši od 18 let
- izjavljam, da nisem duševno bolan/a, oseba z začasno duševno motnjo, hujšo duševno zaostalostjo ali v postopku odvajanja odvisnosti ali rehabilitacije
- izjavljam, da suvereno in samovoljno dostopam na spletno mesto in odgovarjam za svoja dejanja
- izjavljam, da sem seznanjen/a z veljavno nacionalno in mednarodno zakonodajo;
soglašam s splošnimi pogoji prodaje sem seznanjen/a, da nekateri izdelki v prodaji vsebujejo organska semena in so namenjeni izključno kot spominek in ne za kaljenje, vzgajanje, gojenje in pridelavo rastlin.