Prebivalci držav, kjer je kanabis legalen imajo več spolnih odnosov

Photo by W R from Pexels

Po poročanju dveh akademskih študij, ki so jih opravili v zadnjih 2 letih obstaja povezava med povečanjem libida in posledično stopnjo rojstev. Raziskava z imenom ”Seks, droge in dojenčki: Ali vedenje lahko premaga biologijo?” poroča, da se v državah kjer je legalizirana uporaba kanabisa v rekreativne namene močno izboljša spolna aktivnost prebivalcev in stopnja plodnosti.

Raziskovalci, ki so opravili raziskavo poročajo, da rezultati prikazujejo ”da uporaba kanabisa znatno, nenamerno in pozitivno vliva na plodnost.” Rezultati so popolno nasprotje tistim, ki jih predstavlja uradna medicina.

Podatke so raziskovalci zbirali tako, da so preučevali spolno aktivnost anketirancev na področjih, kjer je legalizirana uporaba v rekreativne namene. Študija za potrebe raziskav navaja tudi predhodne akademske raziskave, ki kažejo da legalizacija poveča verjetnost uporabe kanabisa za okoli 15%.

Medtem ko raziskava navaja tudi druge študije, ki trdijo, da obstaja povezava med uživanjem kanabisa in zmanjšano plodnostjo moških (pri tem je mišljeno manjše število spermijev, ki so zaradi uporabe tudi bolj leni) in zmanjšanje proizvodnje jajčec med ženskimi uporabniki, pa na drugi strani ugotavlja, da ženske, ki niso uživale kanabisa v zadnjih 12 mesecih v povprečju na mesec spolno občujejo okoli 6x, medtem ko redne uporabnice kanabisa kar okoli 7,1 krat. Podobne rezultati se kažejo tudi pri moški populaciji (ne uporabniki okoli 5,6 krat na mesec, uporabniki pa kar 6,9 krat na mesec).

V kolikor moški uporabniki niso za prazen nič nabijali statistike zaradi samohvale, lahko z gotovostjo trdimo, da dnevni uporabniki kanabisa bolj pogosto spolno občujejo kot ne uporabniki. Ker pa prebivalci bolj pogosto spolno občujejo, legalizacija pa znižuje prodajo kontracepcije (po podatkih študije za okoli 4,3%) se posledično z legalizacijo veča tudi stopnja natalitete. Po podatkih raziskave je zaznano povečanje za 0,4% oziroma približno 4 rojstva več na 10 000 žensk v rodni dobi za eno tromesečje. V nekaterih državah pa poročajo celo o 0,6% zvišanju. V grobem to pomeni dodatnih 16 rojstev na 10 000 žensk v enem letu.

Prav tako pa prej omenjena raziskava ni edina, ki nam je polepšala razpoloženje. Po poročanju raziskave iz leta 2017 z imenom ”Povezava med uporabo kanabisa in pogostejšo spolnostjo v ZDA”, imajo dnevni, tedenski in mesečni uporabniki kanabisa več spolnih odnosov kot ne uporabniki. Klinične implikacije študije ne bi mogle biti bolj jasne, saj obe študiji dokaj nazorno in natančno dokazujeta, da je”uporaba kanabisa neposredno povezana s povišano spolno frekvenco in ne kaže nobenih poslabšanj ostalih spolnih funkcij.”

Kakšne zaključke pa lahko potegnemo iz raziskave. Če ne drugega lahko z gotovostjo trdimo, da uživanje kanabisa ni razlog, da imate s svojim partnerjem manj spolnih odnosov. Prav tako raziskava prikazuje precej jasen vzorec, ki ga je zelo enostavno zaslediti; legalizacija kanabisa poveča uporabo, uporabniki, ki imajo radi spolne odnose pa kupujejo manj kontracepcije in jo posledično tudi manj krat ”nataknejo” kar ima za posledico večje število rojstev.

(Vir: https://internationalhighlife.com/medical-weed-legal-sex/?fbclid=IwAR0U5LyyPLcQlXiqGk0SFQEk8nlB0TYu-TOMcY7apsMi5Wrq9pCs-E-VHu8 )

Cannalogia.org ponuja pestro ponudbo vrtnarske opreme in izdelkov za vrtnarjenje.
Nakup izdelkov v spletni trgovini je mogoč le po predhodni obvezni izpolnitvi izjave, ki je pogoj za nadaljevanje dostopa in nakupa na spletni strani. S klikom na gumb »sprejmem« samodejno podajate izjave:
- izjavljam, da sem starejši od 18 let
- izjavljam, da nisem duševno bolan/a, oseba z začasno duševno motnjo, hujšo duševno zaostalostjo ali v postopku odvajanja odvisnosti ali rehabilitacije
- izjavljam, da suvereno in samovoljno dostopam na spletno mesto in odgovarjam za svoja dejanja
- izjavljam, da sem seznanjen/a z veljavno nacionalno in mednarodno zakonodajo;
soglašam s splošnimi pogoji prodaje sem seznanjen/a, da nekateri izdelki v prodaji vsebujejo organska semena in so namenjeni izključno kot spominek in ne za kaljenje, vzgajanje, gojenje in pridelavo rastlin.