3.C Osvetljenost

Gre za enega najpomembnejših če ne najpomembnejši dejavnik za uspešno gojenje kanabisa. V kolikor si želimo velikih donosov, je zadostna osvetljenost rastlin ključnega pomena. Tako kot vse rastline tudi kanabis za uspešno rast potrebuje zadostne količine svetlobe, saj le ta v rastlinah vzpostavi proces fotosinteze.

Lokacija, na kateri boste gojili vaše rastline naj ima kar največ sonca, najboljše pa je če imajo rastline kar največ jutranjega sonca (JV lega). To je predvsem pomembno v poletnih mesecih, ko temperaturo v popoldanskem času presegajo 30 stopinj C (rastline kanabisa najbolje uspevajo v temperaturnem območju med 20 in 30 stopinjami C, pri manjših ali večjih temperaturah pa se proces fotosinteze upočasni oziroma tudi ustavi).

Pri gojenju na domačem vrtu izberite lokacijo, ki ima dosti sonca in je ne zastira nobeno večje drevo ali hiša.

Pri gojenju v gozdu si poizkušajte najti lokacijo, ki jo zastira kar najmanj visokih dreves, ki bodo vašim rastlinam odžirale prepotrebno svetlobo. V kolikor kakšno manjše drevo zastira osvetlitev prostora ga odstranite že v spomladanskem času, ko prostor pripravljate. Najbolje je lokacijo iskati v jesenskih mesecih, ko boste dobili najboljšo predstavo krivulje vašega gojitvenega prostora.

Pomemben podatek na tem mestu je tudi, da v kolikor je prostor slabo osvetljen bodo rastline vedno poizkušale najti svetlobo in se bodo zaradi tega potegnile visoko v zrak, kar je z vidika varnosti doma in tudi v gozdu ključnega pomena, da lokacija vrtička ostane skrita pred neprijetnimi pogledi.

Z obiskom strani se strinjate, da samovoljno dostopate na spletno mesto, odgovarjate za svoja dejanja in ste starejši od 18 let.