3.C Osvetljenost

Gre za enega najpomembnejših če ne najpomembnejši dejavnik za uspešno gojenje kanabisa. V kolikor si želimo velikih donosov, je zadostna osvetljenost rastlin ključnega pomena. Tako kot vse rastline tudi kanabis za uspešno rast potrebuje zadostne količine svetlobe, saj le ta v rastlinah vzpostavi proces fotosinteze.

Lokacija, na kateri boste gojili vaše rastline naj ima kar največ sonca, najboljše pa je če imajo rastline kar največ jutranjega sonca (JV lega). To je predvsem pomembno v poletnih mesecih, ko temperaturo v popoldanskem času presegajo 30 stopinj C (rastline kanabisa najbolje uspevajo v temperaturnem območju med 20 in 30 stopinjami C, pri manjših ali večjih temperaturah pa se proces fotosinteze upočasni oziroma tudi ustavi).

Pri gojenju na domačem vrtu izberite lokacijo, ki ima dosti sonca in je ne zastira nobeno večje drevo ali hiša.

Pri gojenju v gozdu si poizkušajte najti lokacijo, ki jo zastira kar najmanj visokih dreves, ki bodo vašim rastlinam odžirale prepotrebno svetlobo. V kolikor kakšno manjše drevo zastira osvetlitev prostora ga odstranite že v spomladanskem času, ko prostor pripravljate. Najbolje je lokacijo iskati v jesenskih mesecih, ko boste dobili najboljšo predstavo krivulje vašega gojitvenega prostora.

Pomemben podatek na tem mestu je tudi, da v kolikor je prostor slabo osvetljen bodo rastline vedno poizkušale najti svetlobo in se bodo zaradi tega potegnile visoko v zrak, kar je z vidika varnosti doma in tudi v gozdu ključnega pomena, da lokacija vrtička ostane skrita pred neprijetnimi pogledi.

Cannalogia.org ponuja pestro ponudbo vrtnarske opreme in izdelkov za vrtnarjenje.
Nakup izdelkov v spletni trgovini je mogoč le po predhodni obvezni izpolnitvi izjave, ki je pogoj za nadaljevanje dostopa in nakupa na spletni strani. S klikom na gumb »sprejmem« samodejno podajate izjave:
- izjavljam, da sem starejši od 18 let
- izjavljam, da nisem duševno bolan/a, oseba z začasno duševno motnjo, hujšo duševno zaostalostjo ali v postopku odvajanja odvisnosti ali rehabilitacije
- izjavljam, da suvereno in samovoljno dostopam na spletno mesto in odgovarjam za svoja dejanja
- izjavljam, da sem seznanjen/a z veljavno nacionalno in mednarodno zakonodajo;
soglašam s splošnimi pogoji prodaje sem seznanjen/a, da nekateri izdelki v prodaji vsebujejo organska semena in so namenjeni izključno kot spominek in ne za kaljenje, vzgajanje, gojenje in pridelavo rastlin.