Splošni pogoji poslovanje spletne trgovine

Podjetje Gento Trade d.o.o. Vam preko spletne trgovine/prodaje ponuja aktualno ponudbo
pripomočkov za vzgojo rastlin (gnojila, substrati, semena, lonci,…), ekstracijske sisteme ter ostale pripomočke za varno uživanje
zelišč. Trgovina posluje 24 ur dnevno. V Splošnih pogojih poslovanja so uporabljeni samostalniki moškega spola, ki so pomensko in smiselno uporabljeni kot nevtralni in veljajo enakovredno za oba spola. Uporabnik e-trgovine ima svoje uporabniško ime in geslo. Geslo je tajno in znano le uporabniku. Uporabnik je dolžan zagotoviti, da bo svoje geslo uporabljal le on oziroma oseba, pooblaščena za zastopanje v njegovem imenu. Letak – navodilo o obvezni izdaji in shranjevanju računa je na povezavi:

VKLOPI RAZUM – ZAHTEVAJ RAČUN!


Cene izdelkov in dostave (poštnine) so v Evrih (EUR) z vključenim DDV. Naročilo (pogodba) se
sklepa v slovenskem jeziku. Cene veljajo na dan naročila. Pridržujemo si pravico do spremembe cenika
brez predhodne najave.

Nakup/naročilo:

Minimalni znesek naročila je 10,00 EUR. Za ogled izdelkov, brskanje po vsebinah ipd. se ni potrebno predhodno prijaviti. Za lažjo uporabo izberite potrebno kategorijo izdelkov, ki jih lahko tudi dodatno razdelite/filtrirate. S klikom na želen izdelek se odpre podstran s podrobnejšim opisom in sliko izdelka.
Za sklenitev pogodbe / oddaje naročila je potrebno izvesti sledeče postopke, ki opisujejo tudi
tehnična sredstva za prepoznavanje in popravo napak pred oddajo naročila. Pri odločitvi za nakup, je
potrebno s klikom izbrati izdelek in izbrati gumb DODAJ V KOŠARICO. Ko je izbor v spletni trgovini
zaključen, je potrebno izbrati gumb NA BLAGAJNO, kjer se zaključi nakup v treh korakih:

1/3 – Košarica

V košarici potrošnik zbira izdelke za nakup, dodaja/odvzema količine posamičnih izdelkov ali briše izdelke v celoti, po lastni želji. Na tej stopnji se lahko potrošnik kadarkoli vrne nazaj v spletno trgovino in dodaja nakupe ali trgovino zapusti brez zaključenega nakupa. V košarici potrošnik izbere način plačila (plačilo po povzetju). Po zaključenih izborih potrošnik nadaljuje na naslednji korak s klikom na gumb.

2/3 – Podatki

Na strani podatki je potrebno vpisati osebne podatke za nakup in dostavo, po želji oddati sporočilo / opombo k naročilu, po potrebi je možna vrnitev v Košarico in spremeniti nakup. S potrditvijo izbora, da se potrošnik strinja s plačilom in splošnimi pogoji, in klikom na gumb “Potrdi in zaključi nakup” je naročilo oddano.

3/3 Naročilo oddano

Potrošniku se odpre okno s Povzetkom naročila z zaporedno številko in vsemi relevantnimi podatki. Hkrati se enak povzetek posreduje na potrošnikov e-naslov, ki je bil vpisan v koraku “PODATKI”. Če potrošnik sporočila ne bi prejel v nekaj urah to sporoči na +386 40 494 043 ali na info@cannalogia.org Potrošnik se lahko vrne na osnovno stran www.cannalogia.org ali zapusti spletno
stran. Jezik v katerem se sklene naročilo / pogodba: slovenščina.

Zavrnitev naročila:

 • Gento Trade d.o.o. lahko v primeru, da naročila pod navedenimi pogoji ne more izvesti, zavrne naročilo in o tem obvesti kupca po elektronski pošti.
 • Naročilo se zavrne, če ni oddano s pravili nakupa. Plačilni pogoji:
 • Naročeno blago potrošnik po prejemu “povzetka naročila” plača:
 • PO POVZETJU Z ODKUPNINO
 • GOTOVINSKO v podjetju
  Plačilo po predračunu se izvede na TRR podjetja (bančno nakazilo). Naročilo bo izvedeno po
  prejemu plačila na TRR podjetja Gento Trade d.o.o. bančno nakazilo na SI56 6100 0002 8290 688 (Delavska hranilnica) . Naročilo bo izvedeno po prejemu plačila na TRR podjetja. Za hitrejšo obdelavo lahko potrošnik posreduje kopijo izvršenega plačila na e-naslov. Plačilo po povzetju je gotovinsko plačilo ali plačilo s kartico dostavni službi; ob plačilu po povzetju dostavna služba zaračuna stroške vplačila glede na vrednost odkupnine (vrednost odkupnine je opredeljena pri točki “Cena dostave”), ki jih plača Gento Trade d.o.o. za kupca je storitev brezplačna.

Prevzem in dostava:

Naročeno blago dostavljamo samo na območju Republike Slovenije na posredovan naslov za prevzem pošiljk. Dostava se ne izvaja v druge države. Dostavo za podjetje opravlja Pošta Slovenije. Cena dostave do zneska 100 € je 5 €. Pošiljko pošljemo priporočeno z odkupno vrednostjo. Pošiljka je poslana preko Pošte Slovenije, kar pomeni, da vam le-to dostavi lokalni poštar. V primeru, da ste doma vam poštar pri izdaji paketa zaračuna odkupnino. V primeru, da vas ni doma, poštar v poštnem nabiralniku pusti obvestilo, s katerim na vaši najbližji Poštni poslovalnici prevzamete paket in plačate odkupnino. Pri plačilu po povzetju z gotovino ali kartico Pošta Slovenije zaračunata stroške vplačila glede na vrednost odkupnine. Kupci za izdelke www.cannalogia.org provizije ne plačujejo!

Odstop od pogodbe

Potrošnik, ki naroči izdelke v spletni trgovini Cannalogia (www.cannalogia.org ) ima nepreklicno pravico, v roku 14 dni od prejema izdelka, do odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba v sporočilo podjetju navesti razlog za svojo odločitev. Potrošnik to lahko stori z nedvoumno izjavo o odstopu od pogodbe v pisni ali elektronski obliki ali z izpolnitvijo obrazca. Odstop od pogodbe potrošnik posreduje na elektronski naslov prodajalca: info@cannalogia.org ali osebno na naslovu trgovine Gradnikove brigade 59, 5000 Nova Gorica. Vrnitev prejetih artiklov podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. V kolikor je bil izdelek že uporabljen se zanj zaračuna izposojevalnina v vrednosti 10% od prodajne cene.


Potrošnik ima v skladu s 1. odstavkom 43/č člena ZVPot pravico, da prejeto blago vrne v roku 14
dni po sporočilu iz 1. odstavka 43/č člena ZVPot oz. po sporočilu o odstopu od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus prejetega blaga le v obsegu kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja in kot je to običajno v prodajalnah.

V nasprotnem potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga v skladu z 8. odstavkom 43/d čl. ZVPot, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga. Potrošnik pa je v primeru odstopa od pogodbe dolžan nositi stroške pošiljanja, ki nastanejo pri vrnitvi predmeta nakupa. Šteje se, da potrošnik pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14-dnevnega roka za vračilo. Blago mora biti v originalni embalaži, tako blago kot embalaža se morata vrniti nepoškodovana in nerabljena, priložen mora biti originalni račun. Možnost vračila ne velja, če blago ni pakirano v ne poškodovani originalni embalaži. Pošiljke z odkupnino ne bodo sprejete!

Zaradi zagotavljanja gotovosti, točnosti in pravočasnosti vračila ter zagotavljanja evidence o plačilih, se vračilo plačila kupcu izvede z nakazilom na transakcijski račun. Pri odstopu od pogodbe, kjer je bil uporabljen bonus, koda za popust ali promocijska koda, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne uporabniku kot darilni bon, vplačani znesek pa se vrne na
TRR uporabnika.


V primeru odstopa od pogodbe podjetje nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrne vsa prejeta plačila. Ob vračilu mora potrošnik pošiljki priložit originalen račun in izpolnjen “OBRAZEC za ODSTOP OD POGODBE / NAROČILA” (pišite nam na kontaktni obrazec da vam ga pošljemo ) vračila tudi svoj transakcijski račun.


Blago mora potrošnik vrniti najkasneje v 14 dneh po posredovanem odstopu od pogodbe na
naslov Acapulco Gold, Gradnikove Brigade 59, 5000 Nova Gorica, Slovenija. V izjemnih primerih, ko
artikli niso vrnjeni v skladu ZVPot, lahko potrošniku ponudimo odkup artikla z ustrezno odškodnino, ki
jo z zapisnikom določimo ob vračilu. Odkup z znižano vrednostjo se upošteva ob potrditvi potrošnika po
elektronski pošti. Potrošnik omenjeno odkupnino koristi izključno ob naročilu drugega artikla enake ali
višje vrednosti.


Če se potrošnik odloči za odstop od pogodbe za artikle, ki tvorijo komplet, lahko za celotet komplet zahteva zamenjavo za enak komplet ali vračilo kupnine. Potrošnik lahko zamenja artikel iz kompleta, v primeru stvarne napake ali poškodbe artikla, zanj pa ne more zahtevati vračila kupnine. V primeru uveljavljanja garancije artikla iz kompleta velja garancijski rok proizvajalca.

Reklamacije in vračila

Potrošnik lahko v primeru, da je prejel napačno vrsto blaga v primerjavi z naročenim ali poškodovano blago, le-to reklamira tako, da pošlje izpolnjen ”OBRAZEC ZA REKLAMACIJO” (kontaktirajte nas da ga pošljemo) skupaj s kopijo originalnega računa, na naslov podjetja. V primeru reklamacije, lahko potrošnik, v skladu z zakonskimi omejitvami, zahteva zamenjavo izdelka, njegovo popravilo ali vračilo kupnine. Blago, ki je vrnjeno, mora biti v originalni embalaži, nepoškodovano in nerabljeno, priložen mora biti originalni račun. Možnost vračila ne velja, če le-ta ni pakirana v originalni embalaži. Pošiljke z odkupnino ne bodo sprejete!

Stvarna napaka

Prodajalec mora potrošniku izročiti blago v skladu s pogodbo in odgovarja za stvarne napake na
blagu, ki se pokažejo v dveh letih po prevzemu (25 b člen ZVPot). Stvarna napaka se smatra;
– če artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet,
– če artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila
prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana,
– če artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane, ko
je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali
model pokazan le zaradi obvestila.

Primernost artikla se preverja z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu. Uveljavljanje stvarne napake se izvaja tako, da kupec o stvarni napaki obvesti spletno trgovino Cannalogia na znane kontakte v zakonsko določenem roku, posreduje obrazec ”STVARNA NAPAKA” (link) in hkrati omogoči pregled artikla. Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

Nesoglasja in spori

Spletna trgovina www.cannalogia.org spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Prav tako
zagotavlja učinkovit sistem obravnavanja pritožb po najboljših močeh. V primerih težav, vprašanj,
reklamacij ipd. so prodajalci ali drugo usposobljeno osebje na voljo na telefonski številki +386 40494043 ali na elektronskem naslovu info@cannalogia.org vsak delavnik med 10. in 18. uro. Pritožba ali reklamacija se upošteva, ko je oddana v pisni obliki osebno ali na elektronski naslov. Postopek obravnave je zaupen. Ponudnik se zaveda nesorazmernosti med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja potrošniških sporov, kar je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem, zato si prizadeva po najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Garancija in servis:

Podjetje Gento Trade d.o.o. jamči za kakovost blaga z garancijo proizvajalca blaga. V kolikor proizvajalec jamči daljše garancijsko obdobje se morate po izteku 1 leta obrniti nanj. Podatke o točnih garancijah izdelka najdete na uradnih spletnih straneh proizvajalcev naprav. Osnovni pogoji za uveljavitev garancije:

 • predložitev računa ob uveljavljanju garancije.
 • Praviloma velja garancija eno leto, razen za potrošni material kjer pa garancija ne velja.
 • V primeru tovarniških okvar v garancijskem roku se le-te na servisu odpravijo brezplačno.
 • V primeru okvar zaradi nepravilne uporabe, malomarnega ravnanja, mehanske poškodbe in okvar v primeru višje sile (napetostni sunek, strela …) garancija ne velja. Prav tako garancije ni mogoče uveljavljati v primeru, da so na blagu vidni posegi tujih, nepooblaščenih oseb, prinapačnem upravljanju oz. malomarnem ravnanju ali pri uporabi neoriginalnih elementov.
 • Za izgubljene podatke ne odgovarjamo.

Pravno obvestilo in izjava pri nakupu semen

Spletna stran Cannalogia.org posluje v skladu z Zakoni in v nobenem primeru ne promovira, nagovarja ali spodbuja delovanja v nasprotju z njimi; uporabniki so samostojno odgovorni za svoja početja.

S seznanitvijo in sprejemom teh splošnih pogojev poslovanja uporabnik hkrati podaja izjavo:

– sem polnoletna oseba, starejša od 18 let;

– kupujem semena kot spominek;

– spominka – semen ne bo uporabil/a za kaljenje, vzgajanje in pridelavo rastline in derivatov rastline;

– nisem duševno bolna oseba, oseba z začasno duševno motnjo, hujšo duševno zaostalostjo ali v postopku odvajanja odvisnosti ali rehabilitacije;

– spoštujem nacionalno zakonodajo (Zakon o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami (UL RS 108-5025/1999), Kazenski zakonik (KZ-1; UL RS 55-2296/2008), Uredba o razvrstitvi prepovedanih drog (UL RS 45-1909/2004), Zakon o semenskem materialu kmetijskih rastlin (UL RS, št. 58/02, 45/04-ZdZPKG, 86/04, 41/09, 32/12, 90/12 – ZdZPVHVVR)) in mednarodno zakonodajo, sem z njo seznanjen/a, nakupa ne opravljam z namenom zavestnega ali eventualnega namena kršitve veljavnih predpisov ter suvereno in samostojno sprejemam odgovornost svoje odločitve o nakupu; zavedajoč se, da kršiteljem grozi zaporna in denarna kazen.

Semena se prodajajo v izvirnem pakiranju. Kaljenje semen konoplje in gojenje konoplje je v Republiki Sloveniji in večini držav protizakonita.

Podjetje Gento Trade d.o.o. si pridržuje pravico zavrnitve nakupa semen konoplje preko spletne strani cannalogia.org v primeru tehtnih razlogov, ki bi nakazovali delovanje v nasprotju z vsebino pričujočega Pravnega obvestila, ter da kupcu ne bo podajalo ali posredovalo nobenih informacij o kaljenju semen in pridelku, ker je nezakonito kaliti in semena prodajati za kaljenje v Sloveniji in večini držav EU, zato tega prodajalec ne sme spodbujati.

Vsebina strani

Trudimo se, da bi spletna trgovina vključevala točne in ažurne informacije. Garancije na točnost
informacij kljub vsemu ne dajemo, prav tako pa ne prevzemamo nobene odškodninske ali druge odgovornosti za napake v vsebinah spletne trgovine. Slike artiklov so simbolične in ne predstavljajo vedno dejanskega stanja kot so barve, dodatna oprema ipd..