Južna Koreja legalizirala uporabo medicinskega kanabisa

Photo of Alley

Kljub temu da je rekreativna uporaba kanabisa še vedno prepovedana je po novem uporaba kanabisa v medicinske namene dovoljena.

Južna Koreja je s tem dejanjem postala prva vzhodno azijska država, ki je legalizirala uporabo medicinskega kanabisa. Državna skupščina Južne Koreje je nedavno glasovala za amandma k Act on the Management of Narcotic Drugs, s katerim bodo omogočili izdajo receptov za ”nehalucinogene” vrste medicinskega kanabisa.

Vijay Sappani CEO podjetja Ela Capital iz Toronta je za revijo Marijuana Business Daily povedal, da gre v primeru Južne Koreje za zgodovinski dogodek.

”Dejstvo, da je Južna Koreja prva vzhodno Azijska država, ki je dovolila uporabo kanabisa v medicinske namene ni za podcenjevati. Samo vprašaje časa je, kdaj bodo temu trendu sledile tudi ostale države v soseščini.”

Uporaba medicinskega kanabisa bo strogo regulirana

Uporaba kanabisa v medicinske namene bo v Južni Koreji strogo omejevana in kontrolirana. Preden bo pacient prejel svoje zdravilo se bo moral prijaviti v Korea Orphan Drug Center, ki je nekakšna vladna agencija, ki pomaga bolnikom pridobivati redka zdravila. Dovoljenje bo izdano na individualni osnovi, prav tako pa bo moral bolnik pridobiti recept pri svojem osebnem zdravniku.

Sappani meni da bo legalizacija medicinskega kanabisa v Južni Koreji imela pozitivne posledice po celotnem svetu za hitro rastoči sektor kanabis industrije.

Julija 2018 je ministrstvo za varovanje hrane in zdravil sporočilo, da bo dovolilo uporabo zdravil, ki temeljijo na kanabinoidih kot so Epidiolex, Marinol, Cesamet, in Sativex za zdravljenje medicinskih stanj kot so rak, epilepsija in AIDS. Vsa prej našteta zdravila so že dovoljena v številnih drugih državah.

Uporaba kanabisa v rekreativne namene še vedno prepovedana.

Legalizacija uporabe kanabisa v Južni Koreji zajema le uporabo v medicinske namene. Uporaba v rekreativne namene je še vedno strogo prepovedana tudi v primeru da Korejci potujejo v države, ki že imajo legalizirano uporabo v rekreativne namene. Ko je Kanada pretekli mesec legalizirala uporabo v rekreativne namene je vlada Južne Koreje opozorila svoje prebivalce da iz Kanade domov ni dovoljen vnos še vedno prepovedanih substanc. Dan pred legalizacijo je Južno Korejska ambasada v Kanadi objavila Tweet v katerem svari svoje državljane da ”naj ne poizkušajo z vnosom substanc, saj bodo za to strogo kaznovani”.

Yoon Se-jin, predstojnik Narcotics Crime Investigation Division v provinci Gyeonggi Nambu je za časopis Korea Times povedal, da bodo preganjali tudi tiste, ki bodo kanabis uživali v državah, kjer je uporaba v rekreativne namene dovoljena.

”Uživalci kanabisa bodo kaznovani po Korejskih zakonih, kljub temu da so kanabis uživali v državi, kjer je to dovoljeno. Pri tej tematiki ne bomo dopuščali nobenih izjem.”

(Vir: https://hightimes.com/news/south-korea-legalizes-medical-cannabis/ )

Cannalogia.org ponuja pestro ponudbo vrtnarske opreme in izdelkov za vrtnarjenje.
Nakup izdelkov v spletni trgovini je mogoč le po predhodni obvezni izpolnitvi izjave, ki je pogoj za nadaljevanje dostopa in nakupa na spletni strani. S klikom na gumb »sprejmem« samodejno podajate izjave:
- izjavljam, da sem starejši od 18 let
- izjavljam, da nisem duševno bolan/a, oseba z začasno duševno motnjo, hujšo duševno zaostalostjo ali v postopku odvajanja odvisnosti ali rehabilitacije
- izjavljam, da suvereno in samovoljno dostopam na spletno mesto in odgovarjam za svoja dejanja
- izjavljam, da sem seznanjen/a z veljavno nacionalno in mednarodno zakonodajo;
soglašam s splošnimi pogoji prodaje sem seznanjen/a, da nekateri izdelki v prodaji vsebujejo organska semena in so namenjeni izključno kot spominek in ne za kaljenje, vzgajanje, gojenje in pridelavo rastlin.