Kaj je vaporiziranje?

Uparjanje ali po angleško vaporiziranje je postopek, pri katerem s procesom segrevanja toplotno obdelamo posušena zelišča. V našem primeru gre za vaporiziranje konoplje oziroma kanabisa. O vaporiziranju govorimo, ko zelišča uživamo pri temperaturi nižji od 220 stopinj C (ta temperatura predstavlja točko izgorevanja). Kljub temu da naprave za uparjanje na trgu obstajajo že več kot 10 let, se koristi uparjanja šele v zadnjih nekaj letih postale splošno znane.

Kot že vemo ima pravilna uporaba zelišč dokazane in oprijemljive zdravstvene koristi. Dejstvo je, da se z uporabo naprav za uparjanje mogoče izogniti skorajda vsem zdravstvenim težavam, ki so povezane s potencialno škodljivim dimom. V dimu se nahajajo rakotvorne spojine, katran, ki nastaja v kolikor svoja zelišča uživajo s kajenjem. Pri kajenju konica cigaretnega zvitka doseže tudi do 900 stopinj C. To lahko dosežete tako da zelišča segrejete le do točke, ko se želena učinkovina (le ti se po večini nahajajo v cvetni smoli) izloči brez da bi material v katerem se nahaja zažgali oziroma uničili. Prav to pa počne uparjalnik oziroma vaporizer.

Cannalogia.org ponuja pestro ponudbo vrtnarske opreme in izdelkov za vrtnarjenje.
Nakup izdelkov v spletni trgovini je mogoč le po predhodni obvezni izpolnitvi izjave, ki je pogoj za nadaljevanje dostopa in nakupa na spletni strani. S klikom na gumb »sprejmem« samodejno podajate izjave:
- izjavljam, da sem starejši od 18 let
- izjavljam, da nisem duševno bolan/a, oseba z začasno duševno motnjo, hujšo duševno zaostalostjo ali v postopku odvajanja odvisnosti ali rehabilitacije
- izjavljam, da suvereno in samovoljno dostopam na spletno mesto in odgovarjam za svoja dejanja
- izjavljam, da sem seznanjen/a z veljavno nacionalno in mednarodno zakonodajo;
soglašam s splošnimi pogoji prodaje sem seznanjen/a, da nekateri izdelki v prodaji vsebujejo organska semena in so namenjeni izključno kot spominek in ne za kaljenje, vzgajanje, gojenje in pridelavo rastlin.