Kaj je vaporiziranje?

Uparjanje ali po angleško vaporiziranje je postopek, pri katerem s procesom segrevanja toplotno obdelamo posušena zelišča. V našem primeru gre za vaporiziranje konoplje oziroma kanabisa. O vaporiziranju govorimo, ko zelišča uživamo pri temperaturi nižji od 220 stopinj C (ta temperatura predstavlja točko izgorevanja). Kljub temu da naprave za uparjanje na trgu obstajajo že več kot 10 let, se koristi uparjanja šele v zadnjih nekaj letih postale splošno znane.

Kot že vemo ima pravilna uporaba zelišč dokazane in oprijemljive zdravstvene koristi. Dejstvo je, da se z uporabo naprav za uparjanje mogoče izogniti skorajda vsem zdravstvenim težavam, ki so povezane s potencialno škodljivim dimom. V dimu se nahajajo rakotvorne spojine, katran, ki nastaja v kolikor svoja zelišča uživajo s kajenjem. Pri kajenju konica cigaretnega zvitka doseže tudi do 900 stopinj C. To lahko dosežete tako da zelišča segrejete le do točke, ko se želena učinkovina (le ti se po večini nahajajo v cvetni smoli) izloči brez da bi material v katerem se nahaja zažgali oziroma uničili. Prav to pa počne uparjalnik oziroma vaporizer.

Z obiskom strani se strinjate, da samovoljno dostopate na spletno mesto, odgovarjate za svoja dejanja in ste starejši od 18 let.