Medicinski kanabis na Siciliji od sedaj naprej brezplačen

Uporabniki kanabisa v medicinske namene na Siciliji so po nedavnih novicah imel razlog za praznovanje, saj bodo v regiji nekateri programi prejeli brezplačno zalogo medicinskega kanabisa. Glavni predstavnik oddelka za zdravje na Siciliji Ruggero Razza je namreč podpisal odredbo po kateri bodo bolniki, ki trpijo za kroničnimi in nevro patskimi bolečinami, cerebralno paralizo in multipla sklerozo upravičeni do vladno subvencioniranega kanabisa.

S tem dejanjem se je Sicilija pridružila nekaterim vladam EU kot sta Irska in Češka, ki sta se že pred časom odločile, da bosta v večini krili stroške medicinskega kanabisa za nekatere bolezni. V kolikor v Italiji želite prejemati kanabis za zdravljenje določenega bolezenskega stanja morajo bolniki predhodno dobiti pisno napotnico svojega zdravnika. S to napotnico lahko kanabis dobijo/kupijo v specializiranih lekarnah, ki jih s kanabisom zalagata Italijansko ministrstvo za obrambo in nekaj zunanjih dobaviteljev.

Trenutno večina kanabisa za medicinsko uporabo v Italijo pride z Nizozemske, kljub temu da Stabilimento Chimico Farmaceutico di Firenze, ki je oddelek ministrstva za obrambo prav tako poseduje licenco za gojenje kanabisa v te namene. Licenca je bila izdana že leta 2013.

Kanadsko podjetje za medicinski kanabis Aurora je prav tako eden izmed dobaviteljev kanabisa za italijanske bolnike. Junija leta 2019 so dobili dovoljenje, da v Italijo uvozijo okoli 400 kg v obdobju naslednjih dveh let. Velja pa omeniti, da je bila pogodba delno prekinjena že Novembra 2019. Podjetje Aurora je izjemno priljubljen partner evropskih vlad za zagotavljanje medicinskega kanabisa.

(Vir: https://hightimes.com/news/medical-marijuana-now-available-free-patients-sicily/ )

Cannalogia.org ponuja pestro ponudbo vrtnarske opreme in izdelkov za vrtnarjenje.
Nakup izdelkov v spletni trgovini je mogoč le po predhodni obvezni izpolnitvi izjave, ki je pogoj za nadaljevanje dostopa in nakupa na spletni strani. S klikom na gumb »sprejmem« samodejno podajate izjave:
- izjavljam, da sem starejši od 18 let
- izjavljam, da nisem duševno bolan/a, oseba z začasno duševno motnjo, hujšo duševno zaostalostjo ali v postopku odvajanja odvisnosti ali rehabilitacije
- izjavljam, da suvereno in samovoljno dostopam na spletno mesto in odgovarjam za svoja dejanja
- izjavljam, da sem seznanjen/a z veljavno nacionalno in mednarodno zakonodajo;
soglašam s splošnimi pogoji prodaje sem seznanjen/a, da nekateri izdelki v prodaji vsebujejo organska semena in so namenjeni izključno kot spominek in ne za kaljenje, vzgajanje, gojenje in pridelavo rastlin.