Liga NFL ne bo več suspendirala igralcev zaradi uporabe kanabisa

Liga ameriškega nogometa NFL po novi kolektivni pogodbi, ki bo najverjetneje podpisana v četrtek s strani lastnikov klubov ne bo več suspendirala igralcev, ki bodo pozitivno testirani na kanabis. Najnovejša pogodba čaka še na odobritev s strani igralcev in njihovih predstavnikov.

”Po več kot 10 mesecih intenzivnih in temeljitih pogajanj so igralci lige NFL in klubi s skupnimi močmi napisali celovit nabor novih in spremenjenih pogojev, s katerimi bi radi spremenili prihodnost igre in poskrbeli za igralce; pretekle sedanje in prihodnje tako na igrišču kot zunaj njega in s tem zagotovili, da bo prihodnost lige NFL še boljša in bolj navdušujoča za navijače.” pravi izjava, ki je prišla v javnost.

Po novi pogodbi bodo konkretno zmanjšali število igralcev, ki bodo testirani in skrajšali časovno okno v katerem lahko testirajo igralce iz sedajšnjih 4 mesecev na le dva tedna po začetku priprav. Po novi pogodbi bo bo meja metabolita prisotega v krvi zvišana s sedanjih 35ng/mL na 150 ng/mL.

Po poročanju športnega portala NBC Sports bo nova kolektivna pogodba vsebovala ”drastično zmanjšanje kazni”, suspenzi pa se bodo izvajali le v primeru skrajnega in večkratnega neupoštevanja pravil ali večjih kršitev veljavnega prava glede posedovanja in uporabe kanabisa.

Dokument prav tako vključuje povišanje minimalne plače za NFL igralce in povečuje ugodnost za aktivne in že upokojene igralce. V kolikor bo kolektivna pogodba potrjena z vseh strani bo liga NFL postala prva profesionalna liga, ki bo močno zmanjšala prepovedi glede uporabe kanabisa

(Vir: https://internationalhighlife.com/the-nfl-no-longer-suspend-players-cannabis-use-under-new-deal/ )

Cannalogia.org ponuja pestro ponudbo vrtnarske opreme in izdelkov za vrtnarjenje.
Nakup izdelkov v spletni trgovini je mogoč le po predhodni obvezni izpolnitvi izjave, ki je pogoj za nadaljevanje dostopa in nakupa na spletni strani. S klikom na gumb »sprejmem« samodejno podajate izjave:
- izjavljam, da sem starejši od 18 let
- izjavljam, da nisem duševno bolan/a, oseba z začasno duševno motnjo, hujšo duševno zaostalostjo ali v postopku odvajanja odvisnosti ali rehabilitacije
- izjavljam, da suvereno in samovoljno dostopam na spletno mesto in odgovarjam za svoja dejanja
- izjavljam, da sem seznanjen/a z veljavno nacionalno in mednarodno zakonodajo;
soglašam s splošnimi pogoji prodaje sem seznanjen/a, da nekateri izdelki v prodaji vsebujejo organska semena in so namenjeni izključno kot spominek in ne za kaljenje, vzgajanje, gojenje in pridelavo rastlin.