V Koloradu boste kmalu lahko diplomirali iz kanabisa

Državna univerza v zvezi državi Kolorado je nedavno postala prva univerza, ki je dobila dovoljenje za opravljanje diplomskega študija, ki je povezan s kanabisom. Program, ki sliši na ime ”Kanabis, biologija in kemija” naj bi prve študente sprejel jeseni 2020 in bo pokrival področja nevro biologije, bio kemije in genetike.

”Program smo uvedli zaradi naraščajočega povpraševanja, ki je posledica hitro razvijajoče kanabis industrije” je za lokalni časopis Denver Post izjavil dekan univerze David Lehmpuhl. Program bo potekal na kampusu univerze v Publeu (160 km južno od glavnega mesta Denver) in bo zelo podoben dvo predmetnemu študiju biologije in kemije. Po poročanju univerze se bo program osredotočil na znanosti, ki so potrebne na področju kanabisa kot na primer analitična kemija in proizvodnja čim bolj naravnih izdelkov.

”Konoplja in kanabis sta resnično že prišla v ospredje v številnih gospodarskih panogah v zvezni državi Kolorado. Univerza ne zavzema stališča za ali proti kanabisu. Vse kar bomo predavali bo imelo poudarek na znanosti.” Program se bo v osnovi ločil na dve ločeni področji: naravni proizvodi in analitična kemija.

Pri usmeritvi naravni proizvodi se bodo študenti naučili izvajanja dela v laboratoriju, poleg tega pa bodo obiskovali dodatne tečaje iz nevro biologije, biokemije in genetike (genetika konoplje in drugih rastlin). Pri smeri analitična kemija pa bodo študente učili o kemičnih učinkovinah, ki jih poseduje kanabis. Laboratorij Univerze v Koloradu ima že pridobljeni licenco s katero jim je dovoljeno gojiti industrijsko konopljo, prav tako pa bodo študentje vzgajali vrste, ki imajo nizko vsebnost THC-ja in visoko vsebnost CBD-ja. Časopis v članku poroča tudi, da ima Univerza v letu 2020 v planu postaviti nov raziskovalni center, ki bo namenjen predvsem raziskovanju kanabinoidov.

(Vir: https://internationalhighlife.com/degree-cannabis-colorado-state-university/ )

Cannalogia.org ponuja pestro ponudbo vrtnarske opreme in izdelkov za vrtnarjenje.
Nakup izdelkov v spletni trgovini je mogoč le po predhodni obvezni izpolnitvi izjave, ki je pogoj za nadaljevanje dostopa in nakupa na spletni strani. S klikom na gumb »sprejmem« samodejno podajate izjave:
- izjavljam, da sem starejši od 18 let
- izjavljam, da nisem duševno bolan/a, oseba z začasno duševno motnjo, hujšo duševno zaostalostjo ali v postopku odvajanja odvisnosti ali rehabilitacije
- izjavljam, da suvereno in samovoljno dostopam na spletno mesto in odgovarjam za svoja dejanja
- izjavljam, da sem seznanjen/a z veljavno nacionalno in mednarodno zakonodajo;
soglašam s splošnimi pogoji prodaje sem seznanjen/a, da nekateri izdelki v prodaji vsebujejo organska semena in so namenjeni izključno kot spominek in ne za kaljenje, vzgajanje, gojenje in pridelavo rastlin.