Nemčija še povečala uvoz cvetov kanabisa

V prvi polovici leta 2020 je Nemčija uvozila 4126 kilogramov cvetov kanabisa, namenjenega za medicinske namene. Številke, ki jih je nemška vlada podala v poročilu kažejo 60% povečanje glede na isto obdobje lani. Velja omeniti, da je Nemčija vsaj del uvoženih kanabis cvetov izvozila tudi v druge evropske države, kot so Češka, Italija, Luxemburg, Malta in Poljska.

Kljub temu velja na tem mestu omeniti, da časovno obdobje, ki so ga vzeli za primerjavo lahko zelo spremeni razlago najnovejših podatkov. Če gledamo le grobe podatke za uvoz v prvih 6 mesecih leta 2019 in 2020 lahko vidimo, da je uvoz v obeh časovnih obdobjih skorajda enak. To pa je zato, ker je bila večina lanskega uvoza opravljenega v prvi polovici leta. Celoten uvoz za leto 2019 je znašal 6750 kilogramov cvetov, prav tako kot letos pa je bil del celotnega uvoza izvožen v ostale članice EU.

V kolikor bo Nemčija v drugi polovici leta izenačila uvoz iz prve polovice, bo celoten uvoz za leto 2020 znašal 8252 kilogramov. Gre za majhno povečanje, kljub temu pa se obeta rekordno leto (do sedaj je Nemčija imela največji uvoz prav v letu 2019). Uvožene količine skozi leto konkretno nihajo, zato jih je izredno težko predvidevati. Prav tako iz teh podatkov izredno težko razberemo, kako je potekala domača prodaja in poraba uvoženih cvetov.

Na tem mestu velja omeniti, da je Izrael nedavno prehitel Nemčijo kot največjo uvoznico kanabis cvetov na svetu, saj je v prvih 6 mesecih uvozil kar za okoli 6000 kg cvetov. Iz podatkov lahko razberemo, da je država Izrael v prvi polovici leta uvozila za kar 50% več cvetov kot Nemčija, ki je do sedaj zavzemala prvo mesto na tem področju.

(Vir: https://mjbizdaily.com/german-medical-cannabis-flower-imports-jump-more-than-60-in-first-half-of-2020-versus-2019/ )

Z obiskom strani se strinjate, da samovoljno dostopate na spletno mesto, odgovarjate za svoja dejanja in ste starejši od 18 let.