Konoplja in spolnost: zakaj ob uživanju postanemo pohotni?

Konoplja in spolnost a tokrat jo pojasnjuje znanost. Mnogi med vami ste že verjetno ugotovili, da po kajenju zvitka konoplje pogostokrat postanete pohotni oziroma željni spolnega odnosa. Veliko med vami bi reklo, da to ni nič novega. Pretekle raziskave so pokazale, da so že v staro rimskih časih in Indiji v preteklosti prebivalci konopljo uporabljali kot afrodizijak.

V letu 2022 pa lahko po zaslugi znanosti začenjamo bolje razumevati kako in zakaj nas konoplje naredi pohotne. Prav tako bomo v nasledjih vrsticah nekaj napisali tudi o najbolj varnih načinih kako jo uživati v ravno pravih količinah, da spodbudimo tisti dober občutek, ki nas bo popeljal do vzburjenja in blagodejnega uživanja v spolnem odnosu.

Specialist za uporabo konoplje s Harvardske univerze Jordan Tishler pravi, da: ” Konoplja lahko poveča spolni užitek ali pa pomaga ljudem, ki majo spolne težave. Konoplja lahko poveča libido (predvsem pri ljudeh, ki so vsaj malo dovzetni zanjo), poveča vzburjenje tako pri ženskah kot moških ob enem pa poveča tudi intenzivnost in pogostost orgazma (vsaj pri ženskah).

Fizični učinek

Ena od teorij zakaj konoplja povečuje vzburjenje je da deluje kot vazodilatator, saj poveča pretok krvi v območju spolnih udov.

Določenim ženskam je spolni odnos lahko boleč. Konoplja kot sredstvo za lajšanje bolečin pomaga pri zmanjšanju bolečin, ki lahko nastanejo pri spolnem odnosu.

Umski (mentalni) učinek

Obstaja velika možnost (še posebej če konopljo uživata oba udeleženca pri spolnem odnosu), da ste se pripravljeni po kajenju ”crkljati’. Gre za osledico tega, da THC zmanjšuje zavore in mentalne prepreke. V kolikor ste preveč sramežljivi in se bojite vprašati za sponi odnos je morda ravno uživanje konoplje stvar, ki jo morate s svojim partnerjem storiti (vendar vedno s privolitvijo obeh udeležencev).

Julie Holland, psihiatrinja in doktorica medicine, ki je tudi avtorica knjige Good Chemistry: The Science of Connection from Soul to Psychedelics meni da: ‘‘Konoplja nekaterim ljudem pomaga priti v stik s svojim telesom. Prav tako postanejo bolj osredotočeni na fizične občutke zaradi česar se lažje vzburijo in postanejo bolj čutni. Obstaja pa tudi možnost, da po zaužitju postanejo anksiozni oziroma zaposleni s svojimi mislimi zaradi česar se ne morejo popolnoma sprostiti.

Konoplja nedvomno lahko pomiri oziroma zmanjša občutke tesnobe oziroma anksioznosti. Še posebej pa je uspešna uporaba pri zdravljenju PTSD (še posebej v primerih spolnih napadov), ki velikokrat osebam preprečujejo sproščen spolni odnos. Konoplja simptome PTSD zmanjšuje oziroma zdravi na način da zaustavi spomine in udeležencu v spolnem odnosu pomaga ostati v trenutku in se mu popolnoma prepustiti.

Čustveni učinek

Največji spolni organ se ne nahaja med vašimi nogami, saj lahko z gotovostjo trdimo da so to možgani.

Poleg tega, da konoplja zagotavlja nekatere duševne koristi prav tako pomaga povečati čustveno intimnost, ki igra izredno pomembno vlogo pri spolnem odnosu. Dr. Tishler meni da: ” Konoplja poveča sproščanje oksitocina (ang. Oxytocin), kar poveča občutke intimnosti in zadovoljstva.”

Zaradi tega postanete bolj udobno s samim seboj, kar pomeni boljše samozadovoljevanje ali pa partnerski odnos oziroma seks. Ena izmed študij s tega področja namiguje, da lahko uživanje konoplje zmanjša vaš pesimizem oziroma negativno pristranskost (kozarec vode vidite napol polen in ne na pol prazen).

Izredno težko boste postali pohotni, ko ste slabo razpoloženi in v glavi le premlevate vse partnerjeve napake in pomanjkljivosti. Uživanje konoplje vas lahko opomni, zakaj ste sploh s svojim partnerjem in čemu bodite hvaležni. Le to pa posledično vodi v intimnost in skupni spolni odnos oziroma užitek.

Kaj pa je najbolje zame?

Kot verjetno že veste konoplje na vse uživalce ne vpliva enako, še posebej težko pa to postane pri tako osebni stvari kot je spolni odnos.

V kolikor vas uživanje konoplje popelje v pravo razpoloženje za sponi odnos le zvijajte ;). Še najbolje je konopljo uživati s kajenjem ali uparjanjem, saj je učinek hiter. Dr. Tishler meni da je za dosego učinka sproščenosti dovolj zaužiti že 2 do 4 potege na vašem uparjalniku (mikrodoziranje konoplje), saj gre po njenem mnenju za tako imenovani ”sweet spot.” Avtor članka vam na tem mestu lahko samo pritrdi 😉 Takšen način uživanja se še posebej priporoča za tiste z nizko oziroma nično toleranco.

Uporabniki z nekoliko višjo toleranco raje telesni učinek zadetosti, ki ga prinašajo tako imenovani edibles oziroma prigrizki iz konoplje. Ker se učinek pri takšnem načinu uživanja začne kazati nekje po dobri uri od zaužitja in traja veliko več časa bodite previdni, da že v startu ne zaužijete prevelike doze. Za uporabnike začetnike se priporočajo 2,5 do 5 miligramski prigrizki. V kolikor pa ste že bolj izkušen uporabnik kar povečajte dozo.

Velja pa na tem mestu omeniti, da v Slovenji ni mogoče dobiti prigrizkov z točno določnimi vrednosti vsebnosti THC-ja zato bodite pred uporabo doma izdelanih prigrizkov zelo previdni.

V kolikor pa ste popoln začetnik na tem področju se raje poslužujte lubrikantov z vsebnostjo kanabinoidov. Na tem mestu velja omeniti, da takšen lubrikant deluje samo na predelih, kjer se nahaja sluznica (vagina, anus), zato bodo morali vsi, ki imajo penis na tem mestu postati malo ustvarjalni. Zato začnite nizko, pojdite počasi, razpravljajte o soglasju in se sprostite ter uživajte v zadovoljstvu.

Vrste konoplje primerne za uživanje pri spolnem odnosu

Prav tako je pri uživanju pomembna tudi vrsta konoplje, saj imajo le te med seboj zelo različne učinke. Več o tem katere vrste so najbolj primerne za vzgojo z namenom uživanja pri spolnih odnosih pa nekoč drugič.

(Vir: https://internationalhighlife.com/science-explained-why-does-weed-make-us-horny/?fbclid=IwAR1Szh7E0NozUAjgHJl3noEUq5MNZAKfx6ncgYtfXlFHKvdcoD4GZ4HJ66M )

Cannalogia.org ponuja pestro ponudbo vrtnarske opreme in izdelkov za vrtnarjenje.
Nakup izdelkov v spletni trgovini je mogoč le po predhodni obvezni izpolnitvi izjave, ki je pogoj za nadaljevanje dostopa in nakupa na spletni strani. S klikom na gumb »sprejmem« samodejno podajate izjave:
- izjavljam, da sem starejši od 18 let
- izjavljam, da nisem duševno bolan/a, oseba z začasno duševno motnjo, hujšo duševno zaostalostjo ali v postopku odvajanja odvisnosti ali rehabilitacije
- izjavljam, da suvereno in samovoljno dostopam na spletno mesto in odgovarjam za svoja dejanja
- izjavljam, da sem seznanjen/a z veljavno nacionalno in mednarodno zakonodajo;
soglašam s splošnimi pogoji prodaje sem seznanjen/a, da nekateri izdelki v prodaji vsebujejo organska semena in so namenjeni izključno kot spominek in ne za kaljenje, vzgajanje, gojenje in pridelavo rastlin.