Hitri test policija za THC (in ali ga lahko prelisičimo)

Hitri test policija

Hitri test za droge oziroma prisotnost drog, ki ga uporablja tudi slovenska policija je v zadnjih nekaj letih postal izredno popularen pripomoček slovenske policije. Z njim policisti ugotavljajo prisotnost različnih tipov drog v vašem telesu. Slovenka policija pri kontroli prometa uporablja teste nemškega proizvajalca Securetec. Model, ki je v uporabi sliši na ime DrugWipe 6S, z njim pa je mogoče zaznati prisotnost naslednji nedovoljenih substanc v vaši slini:

  • Kanabis (THC),
  • Amfetamin,
  • Metamfetamin,
  • MDMA,
  • Benzodiazepini,
  • Kokain,
  • Opiate (heroin, morfin)

Gre za enostaven test, ki prisotnost prepovedanih substanc ugotavlja na podlagi sline oziroma količine prepovedane substance v vaši slini. Takšen način ugotavljanja prisotnosti prepovedanih drog je izredno poceni (test lahko v Sloveniji dobite že za okoli 35€). Prav enostavnost in nizka cena testa sta policistom omogočila bolj pogosto pregledovanje prisotnosti prepovedanih snovi. Pred tem so morali policisti osebo, za katero se je smatralo, da vozi pod vplivom prepovedovanjih drog odpeljati v bolnišnico na odvzem tako urina kot krvi. Ob negativnem testu pomenilo kar velik strošek za slovensko policijo (natančna cena ni znana a govori se o 500 €).

Hitri test policija: koliko časa se ostanejo sledovi droge v vaši slini?

Po podatki proizvajalcev testa so časi zaznave prepovedanih drog v vaši slini naslednji (časi so nekoliko odvisni tudi od količine zaužite prepovedane substance):

  • THC: od 0,5 do 10 ur
  • MDMA/ampfetamin/metamfetamin: od 10 min do 24 ur
  • Kokain: od 1 do 15 ur
  • Opiati: od 10 min do 21 ur

Kako hitro hitri test policije pokaže prisotnost drog?

Hitri test za droge izredno hitro pokaže prisotnost drog v vaši slini oziroma organizmu. V kolikor je test pravilno uporabljen in se na njem pokažejo vse tri kontrolne črte boste rezultate testiranja dobili že v 5 minutah čeprav policisti test v vodoravnem položaju pustijo tudi do 8 minut za bolj točne rezultate.

Hitri test policija in testiranje prisotnosti THC-ja

Kot uporabnike konoplje nas pri hitrem testu za droge zanima, kako se testira prisotnost THC-ja v slini. Klub temu da smo nekoliko bolj podrobno zadevo opisali že v enem izmed preteklih člankov, vam bomo tudi tukaj predstavili ključne povzetke zapisa.

Hitri test, ki ga uporablja slovenska policija v našem telesu išče direktno Delta 9 THC (THC v aktivni obliki). Z drugimi besedami iščejo direktno prisotnost aktivne snovi v vaši slini. Po eni strani gre za dobro novico, saj testi sline ne bodo pokazali predhodne uporabe. Le ta se kaže pri urinskih testih, kjer pokaže prisotnost presnovka (metabolita) THC – COOH). Po drugi strani pa je to izredno slaba novica v kolikor vas bodo organi pregona ustavili le nekaj ur po uporabi, saj se Delta 9 THC v vaših ustih lahko zadržuje tudi do 12 ur po uporabi.

Aktivni THC v slini ostane izredno mala časa (nasproti temu kar ostane v urinu ali krvi) saj se nima kam vezati (THC se po uporabi veže predvsem na maščobne celice, zato presnovek THC-COOH toliko časa ostane le v vašem urinu ali krvi).

Ali je mogoče prelisičiti policijski hitri test za droge?

Zgodil se je najslabši možni scenarij … Po zaužitju zvitka konoplje nas čez dobro uro ali dve ustavi prometna policija. Kaj sedaj storiti?

Na internetu so se v zadnjem času začeli pojavljati raznorazni pripravki, ki naj bi pomagali prelisičiti policijski test. Med brskanjem po spletu smo v veliki večini primerov naleteli na izdelek z imenom Kleaner, ki ga izdeluje nemško podjetje Kleaner Kosmetik. Po opisih na njihovi spletni strani so podjetje, ki izdeluje tako imenovano ”pametno kozmetiko”. Le ta naj bi nam pomagala iz našega telesa (slina, koža, lasje,…) odstraniti vse nezaželene substance a le za določen čas. V kolikor boste nekoliko bolj pozorno prebrali na njihovi strani, garantirajo predvsem, da izdelke uporabljate naslednji dan po uporabi prepovedanih substanc. To v grobem pomeni, da v kolikor v večernih urah uživate prepovedane substance lahko z uporabo njihovih izdelkov naslednji dan zagotovo v vaši slini (samo do eno uro po zaužitju) ne bo sledi prepovedanih drog.

V prejšnjem prispevku na to temo smo ugotovili, da kljub kar konkretnemu večernemu uživanju konoplje hitri testi naslednje jutro (po 10 urah) niso pokazali pozitivnega rezultata. Velja pa na tem mestu omeniti, da smo v tem času vzdrževali visoko ustno higieno (čiščenje zob zvečer in zjutraj + uporaba ustne vodice).

Med komentarji o izdelku na različnih spletnih platformah (raznorazni forumi, komentarji na Amazonu,…) smo videli pričevanja, da izdelek učinkuje tudi če ga uporabljamo tik preden se usedemo za volan (oziroma ga zaužijemo 30 minut prej, učinek pa naj bi deloval do 1 uro). Prav tako smo med kar nekaj rednimi uporabniki konoplje dobili zagotovilo, da naj bi zadeva učinkovala.

Ker pa nam radovedni duh ni dal miru smo se odločili, da zadevo kar sami preizkusimo v praksi. Kupili smo si stekleničko tega čudežnega zvarka in ob tem naročili še nekaj testov, ki jih za kontrolo v cestnem prometu uporablja slovenska policija.

Makrodoziranje konoplje oziroma kanabisa

Prostovoljec je v večernih urah s nekaj prijatelji zaužil 4 zvitke kanabisa (lahko bi rekli, da smo testirali pravega ”kamilčarja” ;). Pol ure po zaužitju konoplje smo se odločili, da izdelek postavimo pred dejstvo.

Izrecno smo se držali navodil, ki jih reklamirajo na spletni strani izdelka. Prostovoljec si je v usta 3x z razpršilom nanesel tekočino in potem 1 minuto grgral. Lahko vam povemo, da ima sam izdelek grozljiv okus (najverjetneje posledica tega da sam izdelek vsebuje Neem olje). Nato smo morali počakati 30 minut (po navodilih s spletne strani). Ker prostovoljec teh 30 minut ni imel kaj početi, smo se odločili da po 15 minutah ponovno ponovi postopek (v mislih smo imeli, da večkrat bomo ponovili vnašanje tekočine v usta bolje bo).

Po 40 minutah pa ura resnice. Odpremo test Drugwipe 6S in celoten postopek odvzema sline opravimo natančno tako, kot je opisano na spletni strani proizvajalca. Na rezultat je potrebno po odvzemu sline čakati med 5 do minut. Po 5 minutah pa smo že prišli do žalostnega rezultata. Test je pokazal prisotnost prepovedanih substanc (obarvala se je kontrolna vrstica za kanabis). Na testu so se tudi lepo obarvale vse tri kontrolne črte, ki nam zagotavljajo uspešnost testiranja.

drugwipe 6s

Mikrodoziranje konoplje

Ker so bile pri prvem poizkusu zaužite kar velike količine konoplje smo se odločili, da opravimo še eno testiranje. Tokrat smo izdelek Kleaner testirali pri tako imenovanem mikrodoziranju kanabisa oz. Konoplje.

Prostovoljec je zaužil zvitek, ki je vseboval izredno majhne količine kanabisa. Po 30 minutah od zaužitja smo kot v prvem primeru uporabili izdelek in se strogo držali predpisanih navodil.

Kot v prve primeru se je tudi ob mikrodozaciji s konopljo pokazala rdeča črta. Test je še vedno zaznal prisotnost THC-ja v slini.

Hitri test policija za THC

Hitri test policija: Zaključek

Po opravljenih testih lahko z gotovostjo trdimo, da izdelek Kleaner ne deluje. Z njim si ne boste morali pomagati prelisičiti policijski test za droge v kolikor uživate večje ali manjše količine kanabisa in takoj za tem (oziroma v zelo hitrem času po zaužitju: beri cca 1 uro po zaužitju) sedete za volan.

V kolikor se boste vseeno odločili za nakup, vam svetujemo da ga ne uporabljate takoj po zaužitju kanabisa saj ne deluje. Zelo verjetno (tako kot piše tudi na spletni strani proizvajalca) uporaba izdelka deluje v kolikor ga uporabljate naslednje jutro, ko so nivoji THC-ja v slini že občutno nižji.

(Vir: https://www.drogart.org/droge/1748/policija-me-je-dobila-pri-pravni.html

https://www.securetec.net/en/drug-test/detection-windows-drug-test/ )

Cannalogia.org ponuja pestro ponudbo vrtnarske opreme in izdelkov za vrtnarjenje.
Nakup izdelkov v spletni trgovini je mogoč le po predhodni obvezni izpolnitvi izjave, ki je pogoj za nadaljevanje dostopa in nakupa na spletni strani. S klikom na gumb »sprejmem« samodejno podajate izjave:
- izjavljam, da sem starejši od 18 let
- izjavljam, da nisem duševno bolan/a, oseba z začasno duševno motnjo, hujšo duševno zaostalostjo ali v postopku odvajanja odvisnosti ali rehabilitacije
- izjavljam, da suvereno in samovoljno dostopam na spletno mesto in odgovarjam za svoja dejanja
- izjavljam, da sem seznanjen/a z veljavno nacionalno in mednarodno zakonodajo;
soglašam s splošnimi pogoji prodaje sem seznanjen/a, da nekateri izdelki v prodaji vsebujejo organska semena in so namenjeni izključno kot spominek in ne za kaljenje, vzgajanje, gojenje in pridelavo rastlin.